Notes for the turn of the year 2017-18 – PlanMill Help – PlanMill is a SaaS and On-premise ERP for professional service business. This site is for users, administrators and partners

Notes for the turn of the year 2017-18

IN ENGLISH

Travel and expense invoices

Kilometre and per diem allowances in Finland for 2018

The values of kilometer allowances and per diem allowances used on travel invoices will be changed at the turn of the year.

The values of kilometer allowances and per diem allowances will be updated on Friday 5th of January 2018.

Read more: Tax administration/Kilometre and per diem allowances.

Travel calculator not in use

For those customers not yet using the Travel calculator be sure to select the ‘2017’ options for claims for that year. The 2017 types will then be deprecated later in the year.

If you want to enable travel calculator, contact to support@planmill.com.

Note: All On-Premise customers will be contacted separately regarding the updates.

Capacity calendar extension

To ensure an uninterrupted operation and work time management (i.e. absence tracking, hours reporting and balance calculation), please remember to update all relevant capacity calendars finish date for the future (e.g. 31.12.2020).

Read more: How to extend capacity calendar duration.

Task extension

To ensure an uninterrupted hour reporting, please remember to update all relevant tasks (such as administrative) due date for the future.


IN FINNISH

Vuodenvaihteessa muistettavaa

Matka- ja kululaskut

Verovapaat matkakustannukset Suomessa 2018

Matkalaskuilla käytettävien kilometrikorvausten ja päivärahojen arvot muuttuvat vuodenvaihteessa. Vuoden 2018 arvot päivitetään perjantaina 5.1.2018. Vuoden 2017 arvot pidetään näkyvissä 28.2.2018 asti.

Matkalaskelma ei käytössä

Mikäli organisaationne ei vielä käytä Matkalaskelma -toimintoa (Travel calculator) muista opastaa työntekijöitä valitsemaan valintalistalta vuoden 2017 puolella syntyneille kuluille vuoden 2017 arvot.

Huom! On-Premise asiakkaisiin tulemme ottamaan yhteyttä lähiaikoina arvojen päivittämiseksi.

Kapasiteettikalentereiden jatkaminen

Varmista häiriötön työajanhallinta (esim. kokoaikaiset ja/tai osa-aikaiset työsuhteet, liukumasaldot) ja tarkista, että työaikaan liittyvät kapasiteettikalenterit (Capacity) ovat voimassa myös 31.12.2017 jälkeen.

Mikäli kapasiteettikalenterit ovat voimassa vain 31.12.2017 asti jatka voimassaoloaikaa esim. 31.12.2020 asti ja lisää tarvittavat arkipyhät. Lue lisää: Kapasiteettikalenterin jatkaminen (Eng.).

Lisäksi on hyvä muistaa, että kapasiteetit ja liukumasaldot päivittyvät (lyhyellä viiveellä) myös takautuvasti, joten kalenterin jatkaminen onnistuu hyvin myös tammikuun alkupuolella.

Muuta

Tuntikortti (Time sheet) ja työaikataulut (Work schedules): Kapasiteettikalenterin päättyminen näkyy harmaana soluna ajalla, jossa kalenteri ei enää ole voimassa.

Vuosilomat ja poissaolot: Mikäli asiakkaan käytössä on PlanMill Absences -lisäpalvelu vuosilomia ja poissaoloja ei voi tehdä ennen kuin kapasiteettikalenterit ovat voimassa kyseiselle kaudelle, jolle poissaoloja ollaan tekemässä.

Muutostyöt: Haluatko ulkoistaa kapasiteettikalentereiden päivittämisen? Lähetä työtilaus otsikolla “Kapasiteettikalentereiden jatkaminen” osoitteeseen support@planmill.com. Muutostyöstä veloitetaan toteutuneen mukaisesti.

Tehtävien päättymispäivän jatkaminen

Muista tarkistaa, että sisäisten ja muiden jatkuvien tehtävien (Task & request) päättymispäivät ovat voimassa myös 31.12.2017 jälkeen. Jatka tehtävien (esim. sisäiset, koulutus, poissaolot* ja jatkuvat palvelut) päättymispäivää tarvittaessa.

* Ei koske niitä asiakkaita, joilla on käytössä PlanMill Absences -lisäpalvelu.

Still have questions? We're happy to help Contact Us